دانلود پاورپوینت آشنایی با سدهای زیرزمینی جهت رشته صنعتی در قالب 46 اسلاید و با فرمت pptx به صورت کامل و جامع و با قابلیت ویرایش

 


سد زیرزمینی، سیستمی برای ذخیره آب زیرزمینی بوسیله ایجاد یک دیواره آب بند در عرض کانال جریان آب زیرزمینی است.عواملی مختلفی نظیر حرکات گسلها، حرکات پوسته ای، اثر گنبهای نمکی، گل فشانها و ...، می تواند سبب ایجاد پستی و بلندی در سنگهای نفوذناپذیر شوند.هنگامی که آبهای زیر زمینی در هنگام حرکت در شیب زمین به یک لایه نفوذ ناپذیر بلند با ارتفاع زیاد برخورد می کنند از حرکت باز ایستاده و در پشت لایه نفوذ ناپذیر که به عنوان سد زیر زمینی عمل می کند جمع میشوند.

 


در سدهای نیمه مدفون دیواره نفوذناپذیر غالبا" تا ارتفاع بالاتری از سطح زمین نیز امتداد پیدا می کند که این نوع سدها می توانند علاوه بر یک مخزن زر زمینی با ایجاد یک مخزن معلق سطحی و رسوب گیری جریان رودخانه یا سیل بر حجم مخزن زیر سطحی خود بیفزاید و آن را توسعه دهد  بنابراین برای کنترل سیل نیز مناسب خواهند بود . نمونه ای از این سدها در ژاپن ( سد نیمه مدفون جوگین) .ساخته شده او مورد بهره برداری قرار گرفته است .شکل زیر شماتیک یک سد زیر زمینی نیمه مدفون نمایش داده شده است .

 

 

با توجه به اینکه سدهای زیرزمینی باید با کمترین هزینه، بیشترین حجم مخزن و کمترین نشت را داشته باشند؛ معمولاً با ارتفاعی بین 2 تا 10 متر و در محلی که شیب زمین کمتر از 5% است ساخته شوند. این خصوصیت بیشتر در دره ها یا رودخانه های باریک و یکدست یافت می شود.منطقه کندر کهنوج استان کرمان: دارای مجموعه ای از روستاهای پراکنده در نقاط صعب العبورو کوهستانی در 40 کیلومتری شهرستان کهنوج می باشد.

 

 

فهرست مطالب
سدهای زیرزمینی در آبخوانهای آبرفتی
معرفی سدهای زیرزمینی
مزایا و معایب
مکانهای مناسب جهت احداث
نحوه احداث
فعالیتهای انجام شده در ایران
سدهای زیرزمینی در کارست
ویژگیهای کارست
مزایا و معایب
مکانهای مناسب جهت احداث
نحوه احداث
مثالهای انجام شده
ملاحظات اقتصادی در احداث سدهای زیرزمینی