دانلود گزارش کارآموزی رشته روانشناسی

بررسی استرس و رضایت شغلی کارکنان شرکت پارس خودرو

 
تاریخچه شرکت :
شرکت پارس خودرو در سال 1335 به نام شرکت جیپ در خیابان اکباتان یکی از خیابانهای قدیمی منتهی به میدان امام خمینی (ره ) فعلی به منظور انجام فعالیتهای بازرگانی تأسیس گردید و عمدتا در رابطه با واردات و فروش اتومبیلهای جیپ و تعمییر قطعات یدکی فعالیت می کرد.در سال 1338 با احداث کارخانه ای مخصوص کرج ( محل کنونی شرکت ) مونتاژ انواع اتومبیل های جیپ به صورت ( ؟؟) در شرکت آغاز شده و بینه صنعتی شکل گرفت در این سال فقط سالن جیپ سازی و ساختمان اداری وجود داشته است.در سال 1345 با انتقال و توسعه تکنولوژی ، سالنهای پرس و ساختمان قطعات و سالن سواری احداث گردید. درسال 1346 پروانه تأسیس و بهره برداری آزمایشی به نام شرکت سهامی جیپ از طرف وزارت اقتصادی صادر گردید که شرکت با تولید 6 مدل خودرو سواری وانت شروع به مونتاژ خودروهای جیپ و شهباز ( کروکی ـ کالسکه ای ) آهو و وانت سیمرغ و آریا و شاهین ـ را مبعر نمود . 
 
در تاریخ 4/2/52 شرکت جیپ دارایی ها و تعهدات خود را به شرکت موتور جک سهامی خاص انتقال داد و این شرکت را تحت شماره 16832 به ثبت رسانید در تاریخ 8/2/52 نام شرکت از موتور جک به جنرال موتورز ایران ( سهامی خاص ) تغییر یافت و دفتر مرکزی از خیابان اکباتان به محل شرکت انتقال یافت.  همچنین در این سال توسعه سالن پرس و سواری و تبدیل سالن ساخت قطعات به سالن تراک و احداث و تجهیز نمودن رنگ ـ ساختمان مهندسی و ساختمان فعلی اداری انجام گرفت. شرکت جنرال موتورز از بو تأسیس تولید اتومبیلهای قبلی جیپ ( جیپ شهباز ـ جیپ استیشن ، آهو ، وانت چیپ و جیپ سیمرغ و آمبولانس جیپ ) را تا سال 1364 تولید و پس از آن به علت عدم امکان نعمین قطعات منفصله از منابع اصلی ( شرکت امریکن موتورز ) تولید آنها متوقف گردید.
 
 
 
کلمات کلیدی:

استرس

رضایت شغلی

رفتار سازمانی

توسعه سازمانی

روانشناسی مهندسی

کارکنان شرکت پارس خودرو

 
 
 

برنامه ریزی نیروی انسانی 

به منظور دستیابی به هدفهای خود سازمان باید از داشتن افرادی با کیفیتهای مناسب در مکانها و زمانهای مشخص مطمئن باشد برخی از وظایف اولیه در جهت نیل به این هدفها ، برنامه ریزی نیروی انسانی ، استخدام و گزینش است.برنامه ریزی نیروی انسانی فرایند منظم بازنگری به نیازهای پرسنلی سازمان است با حصول اطمینان از این که هنگام نیاز تعداد مناسبی از کارکنان با مهارتهای لازم در دسترس هستند، استخدام ، فرایند جذب افراد به تعداد کافی با کیفیتهای مناسب و تشویق آنها برای درخواست شغل در سازمان است. گزینش فرایندی است که به وسیله آن سازمان از میان گروهی متقاضی بهترین ها را برای مشارکت و مشاغل خالی در سازمان بر می گزیند ( دکتر نسرین جزنی ) 
 
هر سازمانی برای نیل به اهداف خویش به منابع مالی ( پول، اعتبار ) منابع فیزیکی ( زمین، ساختمان، تجهیزات) و منابع انسانی نیاز دارد. برنامه ریزی نیروی انسانی که امروزه از مهمترین وظایف مدیریت منابع انسانی به شمار می رود در ابتدا به عنوان مرحله مهم در فرایند مدیریت منابع انسانی چندان جدی گرفته نمی شود و بیشتر جنبه تشریفاتی دارد. بنا به تعریفی، برنامه ریزی نیروی انسانی در فرایندی است که بوسیله آن سازمان تعیین می کند که برای نیل به اهداف خود به چه تعداد کارمند با چه تخصص و مهارتهایی برای چه شغلی و در چه زمانی نیاز دارد. بنابر این بدون براورد نیروی انسانی لازم و برنامه ریزی دقیق برای تأمین آن ، نیل به اهداف سازمان امکان پذیر نخواهد بود . 
 
بنا به تعریف دیگری، برنامه ریزی نیروی انسانی فرایندی است که به وسیله آن نخست کم و کیف نیازهای سازمان به نیروی انسانی تجزیه و تحلیل می شود . سپس با اتخاذ سیاستها و رویه های مناسب و با طراحی سیستمها و مکانیسمهایی ، این نیازها رفع می شود. سرانجام گفته شده است که برنامه ریزی نیروی انسانی فرایندی است که به وسیله آن عرضه کار داخل سازمان و خارج از آن با تقاضای سازمان برای نیروی انسانی مطابقت داده شده است . پس از تعاریف مختلف می توان نتیجه گرفت برنامه ریزی نیروی انسانی فرایندی است که به وسیله آن ورود افراد به سازمان حرکت و گردش آنها داخل پستی خالی شد مسئولان سازمان غافلگیر نشوند و همیشه نیروهای شایسته برای تصدی آن پست آماده داشته باشند. ( اسفندیار سعادت )در شرکت پارس خودرو منابع انسانی مورد نیاز پیش بینی شده با منابع انسانی موجود مقایسه می شود و در صورت لزوم تصمیماتی مانند کاهش تعداد کارکنان، کاهش ساعات کار و محدودیت استخدام اتخاذ گردد. اگر کمبود کارکنان پیش بینی شده باشد پارس خودرو در جستجوی منابع خارج از سازمان به منظور تأمین نیروی انسانی است.  
 
 
 
 
فهرست مطالب
فصل اول 
آشنایی کلی با مکان کارآموزی 1
فصل دوم 

بخش اول: روانشناسی امور استخدامی و آموزش کار آموزی نیروی انسانی 18

فرایند برنامه ریزی نیروی انسانی 18
تجزیه و تحلیل شغل 20
فرآیند کارمند یابی 26
فرآیند انتخاب 36
فرآیند اجتماعی کردن 39
آموزش و کارآموزی نیروی انسانی 42

ارزشیابی عملکرد 46

نظام حقوق و دستمزد 52
سیستم پاداش 54
بیمه و بازنشستگی 60
 

بخش دوم: رفتار سازمانی، روابط صنعتی، نگرش و تغییر آن

ارتباط 67
تصمیم گیری 69
گروههای غیر رسمی 72
فرهنگ و جوسازی 73
رهبری 76
خلاقیت و نوآوری در کار و سازمان 84
نگرش 85
روابط صنعتی 86
روانشناسی مصرف کننده 89
 
بخش سوم:

توسعه سازمانی، روانشناسی مدیریت 90

روانشناسی مدیریت 92
 
بخش چهارم:

بهداشت روانی در محیط کار، روانشناسی مهندسی 94

رضایت شغلی 94
استرس مدیران و کارکنان 101
اعتیاد در سازمان 103
روشنایی 104
سر و صدا و موسیقی 105
ساعات کار و استراحت 108
ارگونومی 110
پیشنهادات و محدودیتها 113
نتایج آزمون 115
منابع 116
ضمائم 118