دانلود پایان نامه کارشناسی رشته علوم تربیتی

بررسی رابطه بین برخی از ویژگی های اقتصادی – اجتماعی بر اُفت تحصیلی دانش آموزان شهرستان رباط

 
چکیده:
با توجه به این که چرخ های توسعه اقتصادی و اجتماعی کشور در آینده نزدیک به دوش نسل دانش آموز امروز می باشد بنابراین باید توجه خاصی به آنها و مسائل و مشکلات آنها مبذول داشت نگارنده با در نظر گرفتن ضرورت توجه به این امر مسئله پایگاه اقتصادی و اجتماعی والدین و تاثیر آن را بر افت تحصیلی – علمی فرزندان بعنوان موضوع تحقیقی خود برگزید و ضمن ارائه تعریف دقیق مفاهیمی چون پایگاه اقتصادی - اجتماعی وافت تحصیلی _ علمی رابطه پایگاه اقتصادی – اجتماعی والدین و فعالیتهای عملی – تحصیلی فرزندان آنها دانش آموزان دختر پایه های دوم و سوم راهنمایی ناحیه 2 آموزش و پرورش شهرستان رباط کریم در سال تحصیلی 87-1386 را بعنوان یک مسئله تحقیقی و هدف تحقیقی درنظر گرفته است.
 
در این تحقیق ، محقق تاثیر متغیر مستقل پایگاه اقتصادی- اجتماعی والدین که با متغیر های شغل – درآمد تحصیلات والدین بارز شده است را بر متغیر های وابسته افت تحصیلی و عملی فرزندان که با متغیر های میزان فعال بودن دانش آموز در کلاس شکست در فعالیتهای فوق برنامه و میانگین درسی و معدل مشخص شده مورد بررسی قرار گرفته است نگارنده پس از مطرح کردن دیدگاهها و تئوریهای مربوط و مرور تحقیقات پیشین وجه تمایز تحقیقات پیشین با تحقیق حاضر را که علاوه بر پایگاه اقتصادی اجتماعی بود و فعالیتهای فرهنگی و گروهی اجتماعی و جانبی فرزندان آنها در مدرسه می باشد نیز معین نموده است.
 
 
کلمات کلیدی:

اُفت تحصیلی

علوم تربیتی

تاثیر اقتصاد بر تحصیل

دانش آموزان شهرستان رباط

 
 
مقدمه :
عملکرد تحصیلی دانش آموزان و بررسی عوامل تاثیرگذار بر آن موضوعی است که بخش عمده ای از ظرفیت پژوهش در علوم تربیتی را به خود اختصاص داده است به همین دلیل از دیرباز تاکنون پژوهشگران علاقمند به بررسی و مطالعه در این زمینه سعی در روشن نمودن جوانب مختلف آن داشته و به نتایج قابل توجهی نایل آمده اند. از جمله عواملی که می تواند بر عملکرد تحصیلی دانش آموزان تاثیر بگذارد ویژگی های خانوادگی دانش آموز می باشد خانواده اساسی ترین نهاد آموزشی است که شرایط لازم برای اولین تجربه شاگرد بودن در زندگی انسان را فراهم می کند. 
 
تحت شرایط صحیح خانواده کودکان را آماده می سازد تا تواناییهای بالقوه خود را شناسائی کنند و بعنوان افراد بالغ نقش سودمندی را در جامعه برعهده گیرند. تائید خانواده بعنوان اصلی ترین و فعالترین نهاد اجتماعی در موفقیت و عدم موفقیت دانش آموزان برکسی پوشیده نیست ولی فقدان آن در کشورهای مختلف متفاوت است در کشورهای صنعتی ارتباط تنگاتنگی بین دستیابی به تحصیلات عالی و میزان تحصیلات والدین از یک طرف و موقعیت والدین و سطح تحصیلات آنان از طرف دیگر وجود دارد.درحالی که این ارتباط در کشورهای در حال توسعه به مراتب ضعیف تر است. این پژوهش درصدد آن است که به تائید ویژگی های خانوادگی از جمله میزان تحصیلات ، شغل، محل سکونت ، میزان درآمد و ...... والدین بر موفقیت و یا عدم موفقیت تحصیلی دانش آموزان سال 87-1386 را مورد مطالعه قرار دهد.
 
 
 
 
 
فهرست مطالب 
عنوان 
چکیده پژوهش 
 
فصل اول – طرح تحقیق 
مقدمه2 
بیان مسئله4 
اهمیت و ضرورت پژوهش  7
اهداف پژوهش  9
تاریخچه موضوع   11
فرضیات تحقیق  16
متغیرهای پژوهش 16
تعریف مفهومی و عملیاتی متغیرهای پژوهش 18
 
فصل دوم : ادبیات وپیشینه
مقدمه 21

اهمیت خانواده 24

دیدگاه برخی از دانشمندان در مورد خانواده و اهمیت آن 28
خانواده از نظر اسلام30 

خانواده و تائید آن  در تربیت و موفقیت تحصیلی آنان31 

موقعیت کودک در خانه32 
جو عاطفی خانواده 35
وضعیت اجتماعی – فرهنگی – اقتصادی خانواده37
فقدان والد یا والدین 40
کودکان با مادران شاغل 42
تحصیلات والدین 44
تحقیقات انجام گرفته در خارج 47
تحقیقات انجام گرفته در داخل 49
علل افت تحصیلی 51
اندازه خانواده 53
تحصیل 54

عوامل موثر در افت تحصیلی از نظر خود دانش آموز55

راههای مقابله با افت تحصیلی57 
اقدام های سازمانی 59
اقدام های انگیزشی و مادی 60
اقدام های غیر رسمی 61

افت تحصیلی در غرب و شیوه های مبارزه با آن 62

افت تحصیلی و عوامل درون مدرسه 64
روش های توجیهی و جبرانی مقابله با افت تحصیلی 64
روش های تغییر و تحول بنیادی در مدرسه 67
 
فصل سوم :
روش پژوهش 71
جامعه آماری 72
نمونه آماری 72
ابزار اندازه گیری 73
فصل چهارم :
مقدمه 75
تجزیه و تحلیل اطلاعات 77
فصل پنجم :
نتیجه گیری و پیشنهادات  
نتیجه گیری از یافته های تحقیق 97
محدودیتهای تحقیق 99
ضمائم 102