وضعیت فرهنگی دانشگاه

مقدمه: 
نوشته حاضر، تحقیقی است كه درباره وضعیت فرهنگی دانشگاه‏ها، وضع دینداری در میان دانشجویان، نحوه گذران اوقات فراغت، فعالیت‏های عام فوق برنامه و امكانات دانشگاهی در این خصوص تهیه شده است. همچنین در این تحقیق، بافت دانشجویی اعم از سن، جنس و طبقه اجتماعی توصیف و تحلیل گردیده است .سپس از مدیریت دانشگاه و نقش رییس دانشگاه و معاون فرهنگی و شورای فرهنگی سخن به میان آمده است.
 
 
کلمات کلیدی:

دانشگاه

دانشجو

وضعیت فرهنگی

 
 
پیشگفتار:
آرمان های بزرگ در کوتاه مدت محقق نمی شود اما طرح به دور از افراط و تفریط خواسته ها و پیگیری همراه با عقلانیت و اعتدال، یقینا افق روشنی را برای دانشگاه های ما رقم خواهد زد.اگر جوانان مومن و مسئولیت شناس دانشگاهی در سال های گذشته، پرچم عدالتخواهی را در جامعه بلند نمی کردند مسیر حوادث و جهت گیری های انتخاباتی مردم به روی کار آمدن دولتی عدالتخواه و حاکمیت گفتمان عدالت طلبی در جامعه، منجر نمی شد.
 
"اندیشیدن و پخته کردن خواسته ها، مطرح کردن مسائل با مراکز دست اندرکار،جستجوی راهکارهای اجرایی و کمک به تحقق ایده ها و انتظارات"مکمل مطالبات دانشجویی است وجوانان ما باید در کنار داعیه های سیاسی - اجتماعی - علمی و دانشگاهی به این مسائل نیز توجه کنند و آنها را جزو وظایف خود بدانند. وفادار ماندن دانشجویان به مطالبات و آرمان ها حتی پس از پایان دوران دانشجویی، و ساماندهی صحیح فعالیت ها و محیط های دانشگاهی، در استمرار فضای مطالبات و تحقق آنها، کاملا موثر خواهد بود. رسانه ها باید به طور جدی به معرفی نخبگان علمی و اجتماعی و سیاسی بپردازند اما تشکل¬های دانشجویی نیز باید با پرورش نخبه های سیاسی، فضای مباحثه و استدلال را گسترش دهند و با محکم کردن پایه های "فکری - سیاسی" دانشجویان و تقویت روحیه و امید در آنان، محیط را به گونه ای شکل دهند که مجموعه دانشجویی در سال های آینده نیز همواره در این فضا تنفس و در جهت اهداف بلند و آرمانهای والا حرکت کند.   
 
 
 
 
فهرست مطالب
مقدمه: 1
پیشگفتار: 2
توصیف وضعیت فرهنگی دانشگاهها 3
ایجاد نهادهای فرهنگی و مذهبی : 4
مسائل اقتصادی: 5
تحولات فرهنگی دانشگاهها پس از انقلاب: 7
بافت دانشجویی: 9
تحولات مدیریت: 11
جریانات مذهبی: 12
روحانیت در دانشگاه: 13
سیاست: 15
اشتغال دانشجویان: 17
پژوهش در دانشگاه‌ها: 17
راهکارهایی برای برخی از مشکلات: 21