پروژه درس شبكه‌های كامپیوتری با عنوان پروتكل‌های مسیریابی

 
 

Routing چیست ؟

مسیریابی، عملیات انتقال اطلاعات از مبدأ به مقصد است. Routing معمولاً با Bridging مقایسه می‌شود.  اولین تفاوت این است كه Bridging متعلق به Data Link Layer  می‌باشد. در صورتیكه Routing متعلق به Network Layer است. این تفاوت باعث می‌شود كه در فرآیند انتقال اطلاعات از اطلاعات متفاوتی استفاده شود.
 

اجزاء Routing:

Routing وظیفه انجام دو كار عمده را دارد،‌ تعیین بهینه ترین مسیر و انتقال گروههای اطلاعاتی (Packets) از طریق شبكه كه این موضوع Switchong نامیده می‌شود. بر خلاف Switching، تعیین مسیر كمی‌پیچیده است.
 

تعیین مسیر:

یك متریك، یك استاندارد برای سنجیدن است. مثل طول مسیر كه در الگوریتمهای مسیریابی استفاده می‌شود. برای مسیر یابی این الگوریتمها جدولهای مسیر یابی دارند و اطلاعات مسیر با توجه به الگوریتم تغییر می‌كنند.این جدولها،‌ اطلاعات متنوعی دارند. مثلاً next hop به یك Router می‌گوید كه یك به مقصد مشخص می‌توان بصورت بهینه از طریق یك Router مشخص كه همان hop بعدی است رسید. وقتیكه یك Router یك Packet را می‌گیرد، آدرس مقصد را چك می‌كند و سعی می‌كند رابطه ای بین آن و hop بعدی را برقرار كند.
 
 
کلمات کلیدی:

Routing

مسیریابی

متریك‌های Routing

پروتكل‌های مسیریاب

الگوریتم‌های Routing 

 
 
 

Switching:

الگوریتمهای Switching معمولاً ساده و یكسان هستند. در بیشتر مواقع، یك host معین می‌كند كه باید به یك host دیگر یك Packet بفرستد و هنگامیكه آدرس Router را بدست آورد. host مبدأ یك Packet آدرس داده شده را به یك آدرس فیزیكی می‌فرستد و یا پرتو كل و آدرس مقصد. حال Router نگاه می‌كند كه ببیند آیا می‌تواند آنرا forward كند یا نه. اگر نتوانست آنرا رها می‌كند اگر توانست به hop بعدی می‌فرستد. و این كار در hop‌های بعدی بصورت مشابه تكرار می‌شود.
 
 
 
فهرست مطالب :
Routing  چیست؟ 1
اجزای Routing 1
الگوریتم‌های Routing 2
متریك‌های Routing 3
پروتكل‌های Routing 4
IGRP 5
Enhanced IGRP 9
OSPF 14
RIP 18

Exterior Gateway Routing 22

BGP 25
EGP 33
GDP 35
IP Multicast Routing 37