بررسی سیستمهای انژکتوری خودروهای داخلی

 
اطلاعات کلی:
مطالبی که در ادامه بحث می آید، به تشریح جزئیات سیستم های انژکتوری رایج روی خودروهایی که در داخل کشور تولید میشود می پردازد، که در این راستا تولیدات شرکت ایران خودرو و شرکت سایپا رابا توجه به گسترش آنها مورد بررسی قرار داده ایم، و‌ آنچه که مشخص بود این است که ، سیستم انژکتوری تمام این خودروها شباهت بسیار زیادی بایکدیگر دارند، و عملکرد سیستمهای انژکتوری بنزینی را اگر در یک نمای بسیار ساده و شماتیک و مقایسه ای بخواهیم نشان دهیم بصورت ذیل می باشد.
 
آنچه که در این نمای شماتیک مشهود است این است که ، یک سری قطعاتی به نام سنسور با توجه به حالات مختلف فیزیکی موتور اطلاعات مورد نیاز رابه واحد کنترل الکترونیک به نام ECU می دهد، و این واحد با توجه به تعریف خاصی که از قبل شده اطلاعات و  پیغامهای دریافتی را پردازش کرده و موتور خودرو را از لحاظ دریافت سوخت و هوا و زمان جرقه توسط قسمت هایی به نام عملگرها مورد کنترل و تنظیم قرار می دهد.
 
در سیستمهای انژکتوری داخلی بررسی شده سنسورها و عملگرها شباهت بسیاری به هم دارند، لذا نحوه عیب یابی آنها هم تقریباًَ شبیه به هم است وعمده تفاوت آنها در دو مورد زیر می باشد:
1) تفاوت اساسی در واحد کنترل الکترونیکی ECU میباشد، چرا که این واحد برای هر خودرویی منحصر به فرد است وبا توجه به تعداد سنسورها و عملگرهای قابل نصب روی خودرو. تعداد پین های روی ECU متفاوت میباشد، یعنی 35 یا 55 و .... راهه می باشد که در واقع پین های این واحد تمام ورودی ها و خروجی های سیستم را کنترل کرده و کارایی موتور را بهینه می نماید.
2) دیگر اینکه گاهی یک خودرویی با توجه به شرایط ساختار موتوری و یا صرفه اقتصادی تر بودن تولید آن از یک سنسور  و یا عملگر کمتر و یا بیشتر استفاده می کند.
بطور کلی باید گفت: هر سیستم انژکتوری متشکل از چند دسته و گروه به صورت ذیل می باشد:
1- سیستم سوخت رسانی 2- سیستم هوارسانی 3- سیستم جرقه 4- ECU، سنسورها و عملگرها.
 
و تا این گروهها درکنار یکدیگر قرار نگیرند، سیستم کامل نخواهد شدو البته هر گروهی از قطعات مختلفی تشکیل شده که در ادامه بحث به معرفی این دسته ها و گروهها بصورت کلی پرداخته و در نهایت نحوه عیب یابی هر کدام از قطعات و تاثیر آنها را روی خودرو و رفع عیب خودرو و رفع عیب خودرو را مورد بررسی قرار می دهیم. پس ابتدا از شرکت خودروسازی ایران خودرو و رفع عیب خودرو را مورد بررسی قرار می دهیم. پس ابتدا از شرکت خودروسازی ایران خودرو شروع کرده و در ادامه شرکت خودروسازی سایپا را مورد بررسی قرار می دهیم.
 
 
کلمات کلیدی:

انژکتورها

سیستمهای انژکتوری

تولیدات کارخانه ایران خودرو و سایپا

 
 
مقدمه:
دراین مجموعه ابتدا تولیدات کارخانه ایران خودرو را مورد بحث و بررسی قرا می دهیم،  که در یک شمای کلی خودروهای انژکتوری این شرکت به همراه مشخصاتی درمورد سیستمهای نصب شده بر روی آنها در جدول ذیل آورده شده است.اما آنچه که قابل ذکر است اینکه، سیستم انژکتوری این خودروها شباهت بسیاری نسبت به هم دارند. و تنها تفاوت آنها بنا بر مطالب گذشته یا در نوع و تعداد پایه های ECU و یا نصب قطعه ای که کمتر و یا بیشتر می باشد، لذا در ادامه این مجموعه صلاح را بر این دیدیم که ابتدا در یک شمای کلی سیستم و قطعات و سنسورها و عملگرها معرفی شوند، سپس به عیب یابی هر قطعه و درنهایت عیب یابی کلی خودرو و نحوه تست آنها بپردازیم. 
 
 
 
 
فهرست
بررسی سیستمهای انژکتوری خودروهای داخلی 1

بررسی ECU، سنسورها و عملگرها 5

مجموعه باک بنزین و ریل سوخت و رکوراتور فشار بنزین 7  

انژکتورها، ساختمان و وظیفه آن 10

بررسی واحد کنترل الکترونیکی (ECU) 16

انواع سنسورهاو بررسی عملکرد آن 22

فرآیند کلی تعمیر سیستم سوخت رسانی 27

عیب یابی ECU، سنسورها، عملگرها 33

نحوه عملکرد ECUدر شرایط مختلف 35

انواع عیب ها و اشکالات انواع سنسورها 39

تست های سیستم سوخت رسانی 43