دانلود مقاله مکانیک

تراشکاری و فرزکاری

(بصورت جامع و کامل)
 
مقدمه
فرزکاری رایج ترین شکل ماشین کاری برای حذف قسمت های اضافه از بخش های مختلف قطعه کار است. ماشین های فرزکاری می توانند محدوده وسیعی از هندسه های براده برداری، مانند سطوح تخت، زاویه دار، دنده های چرخدنده و شیارها را ایجاد کند.  این فرایند نیاز به دستگاه فرز، قطعه کار، فیکسچر و ابزار برش دارد از طرفی قطعه کار به یک فیکسچر که درون دستگاه قرار دارد، متصل است. ابزار برش دارای دندانه های تیزی اند که با سرعت بالا در حال گردش می باشند.
 
با تغذیه قطعه کار در برابر ابزار برش قطعات اضافی از روی آن حذف می گردد. فرزکاری معمولا برای قطعاتی که نامتقارن بوده و دارای ویژگی های بسیاری از جمله شیار، سوراخ، جیب و... داشته باشند مناسب است. یکی دیگر از استفاده های فرز برای ساخت قالب های سه بعدی است. دستگاه فرز همچنین در فرایندهای ثانویه قطعاتی که با روش های مختلف تولید می شوند به کار می رود و تصحیحات نهایی روی قطعه کار را انجام می دهد.
 
تراشکاری عبارت است از شکل‌دهی فلزات به روش براده‌برداری با استفاده از ماشین تراش. در این روش از شکل‌دهی فلزات، فلز که عمدتاً به شکل استوانه‌است (البته اشکال دیگر فلز نیز قابل استفاده‌است)، با قدرت و سرعت معین به چرخش در آمده و با حرکت تیغچه‌های تراش بر روی آن، عمل براده‌برداری با عمق و سرعت معین انجام می‌شود.
 
 
 
کلمات کلیدی:

فرزکاری

تراشکاری

شکل‌دهی فلزات

روغناب های ماشینكاری

 
 
 
فهرست مطالب
تراشکاری و فرزکاری 1
توصیه های دیگر : 8
اندازه‌گیری 10
ریزسنج 11
كولیس 13
روغنابهای ماشینكاری 17
خنك‌ كننده‌ها 17
روانسازها 17
كاربرد روغنابها 18
مواد ابزار برش 19
قلاویزها 23
قلاویزهای دستی 24
ماشین‌تراش 26
طرح و كاركردها 26
پله زنی 34
مخروط تراشی 35
دستگاه فرز 67
12-1-4 اهرم تنظیم مقدار پیشروی 76
2-4 متعلقات دستگاه فرز 77
2-2-4 بوش : 78
4-2-4 شمش های موازی : 80
4-4-4- شیار تراش T شكل ودم چلچه ای : 106