دانلود مقاله رشته مدیریت

آموزش از طریق تلفن همراه

 
چکیده
در دهه 1990 تحقیقات محققین امکان برقراری ارتباطات تعاملی میان اساتید و دانش پژوهان را از طریق روشی مبتنی بر کامپیوتر (CBT) میسر نمود و بدین ترتیب با افزایش استفاده از کامپیوترها در منازل و مراکز تجاری، دریچه ای تازه به روی دنیای جدید آموزش گشوده شد, بطوریکه امروزه تکنولوژی اینترنت به عنوان جزئی جدایی ناپذیر از زندگی بشر مطرح است و تکنولوژی های آموزشی به مراتب بهتر و قابل انعطاف تری را در اختیار طراحان آموزشی قرار داده است. در این راستا، چندی پیش پروژه ای به منظور بررسی شیوه نوینی از آموزش از طریق استفاده از دستگاههای الکترونیکی همراه، در سه کشور بریتانیا، ایتالیا و سوئد با بودجه ای معادل 5/4 میلیون یورو با هدف آموزش به جوانان 16 تا 24 ساله ای که از ادامه تحصیل خود بازمانده بودند، از طریق اینگونه ابزارها آغاز شد. این آموزش که جایگزین شیوه تحصیلی معمولی نخواهد شد، تنها تلاشی است به منظور جذب دوباره جوانانی که ترک تحصیل  کرده اند. بدین روی پرداختن به شیوه های نوین آموزشی با توجه به حجم بالای تقاضا برای تحصیل در سراسر جهان، امری ضروری به نظر  می رسد.
 
 
کلمات کلیدی:

M-learning

آموزش سیار

آموزش الکترونیک

Mobile Learning

آموزش مبتنی بر تلفن همراه

 
 
 

جایگاه آموزش سیار

پس از ارائه "آموزش از راه دور" که آموزشی مبتنی بر متن را از طریق مکاتبات نوشتاری ارائه    می نمود، "آموزش الکترونیک" پا به عرصه نهاد، که مجموعه ای وسیع از فرایندهای آموزشی را نظیر: آموزش مبتنی بر کامپیوتر، آموزش مبتنی بر وب (WBT)، کلاس های مجازی، همکاری های دیجیتالی و ... را پوشش داده و محتوای آموزشی را از طریق رسانه های گوناگون الکترونیکی شامل : اینترنت،اینترانت،اکسترانت، ماهواره ها، نوارهای ویدئویی و صوتی، لوح های فشرده و غیره در اختیار افراد قرار می دهد.
 
اما پیشرفت تکنولوژی در عرصه آموزشی به این جا محدود نشد، بطوریکه امروزه شاهد پا به عرصه نهادن نسلی دیگر از آموزش با نام "آموزش سیار" هستیم، که آموزش را از طریق ابزارهای الکترونیکی همراه در اختیار افراد قرار می دهد و می توان آموزش سیار را ترکیبی از دو شکل آموزش موجود، یعنی "آموزش از راه دور" و "آموزش الکترونیک" دانست. چراکه در این آموزش نیز همانند "آموزش از راه دور"، جدایی و فاصله میان اساتید و دانش پژوهان وجود دارد و از طرفی دیگر همانند "آموزش الکترونیک" نیز آموزش را از طریق تکنولوژی های کامپیوتری ، اما این بار با استفاده از ابزارهای الکترونیکی همراه و با تکنولوژی هایی پیشرفته تر ارائه می نماید.
 
از تلفیق یادگیری الکترونیکی و رایانه های دستی سیار، شکل جدیدی از آموزش خلق شدکه یادگیری از طریق تلفن همراه یا M-learning نام گذاری شد. تعاریف گوناگونی برای "آموزش سیار" ارائه شده است که برخی از آنها این آموزش را مبتنی بر اینترنت و برخی به صورت بی سیم درنظر گرفته اند. اما در مجموع این آموزش را می توان آموزشی جهت فراگرفتن در هر مکان و هر زمان در نظر گرفت که بدون نیاز به اتصال فیزیکی و پیوسته به کابل های شبکه و از طریق ابزار سیار و قابل حملی همچون کامپیوتر های قابل حمل، تلفن های همراه، دستیار دیجیتال شخصی و غیره محقق می شود.
 
 
 
 
فهرست مطالب
آموزش از طریق تلفن همراه 1
چکیده 1
جایگاه آموزش سیار 2

تعریف آموزش سیار یا آموزش مبتنی بر تلفن همراه ( M-learning) چیست؟ 2

جدول (1): اهداف آموزش سیار 3
مزایا 4
روش های انتقال 4
روش های ارائه 5
کاربردها 6
پروژه های آموزش سیار 6
چالش های آموزش سیار 7
جدول (2): مشکلات و چالش های ابزار مورد استفاده در M-learning 7

مقایسه آموزش سیار و آموزش الکترونیک 9

جدول (3): مقایسه آموزش سیار و آموزش الکترونیک 9
نتیجه 10