دانلود مقاله رشته مدیریت

توانمند سازی كاركنان

 
مقدمه 
با شروع دهه 90 میلادی، پس از سالهای زیادی تجربه و سیر جوامع بشری از مرحله سنتی به مرحله صنعتی و فرا صنعتی و روند مستمر ومداوم تغییر و تحول در شئونات مختلف حیات اجتماعی و پیشرفت شگرف و عمیق در تكنولوژی و علوم و فنون گوناگون و تاثیرات عمیق آن در عرصه های مختلف فعالیتهای اداری، تولیدی و خدماتی و موسسات و سازمانها‌‌، اكثرا سازمانهای دنیا به این نتیجه رسیدند كه جهت حفظ و بقای خود تلاش گسترده ای را برای تغییرات عمیق در ساختار اساسی خود آغاز كنند و از قالبهای غیر پویا خارج شوند و در این میان اگر سازمانی بخواهد در اقتصاد و امور كاری خود پیشتاز باشد و در عرصه رقابت عقب نماند باید از نیروی انسانی متخصص،‌ خلاق و با انگیزه برخوردار باشد و از دغدغه های مهم مراكز و موسسات اقتصادی موفق جهان گردآوری سرمایه های انسانی فرهیخته ای است كه قادر به ایجاد تحول در سازمانی كه با آن تعلق دارند،‌ باشند و نه سرمایه ها و منابع مادی دیگر.
 
یك سازمان موفق مجموعه ای است از انسانهایی با فرهنگ سازمانی،‌اندیشه و اهدافی مشترك كه با كار گروهی در نظام انعطاف پذیر سازمان،‌تجارب و دانش خود را با عشق به پیشرفت روز افزون سازمان در اختیار مدیریت خود قرار می دهند، سرمایه ها را متراكم می كنند، از منابع طبیعی بهره برداری می كنند،‌ سازمان های اداری، اجتماعی،‌اقتصادی و سیاسی را بوجود می آورند و روند توسعه را به خوبی پیش می برد. بنابراین هر فرد نسبت به سازمان و وظیفه ای كه انجام می دهد احساس مالكیت خواهد كرد. استفاده از توانایی های بالقوه منابع انسانی برای هر سازمانی مزیتی بزرگ به شمار می رود، پس لازمه دستیابی به هدفهای سازمان، مدیریت موثر این منابع با ارزش می باشد.
در این راستا رشد، پیشرفت شكوفایی و ارتقای توانمندیهای كاركنان، در سالیان اخیر تحت عنوان توانمند سازی كاركنان مورد توجه صاحبنظران و كارشناسان مدیریت منابع انسانی واقع شده است.
 
توانمند سازی كاركنان یكی از تكنیكهای نوین و موثر برای افزایش بهره وری كاركنان و استفاده بهینه و بهره گیری از ظرفیت و توانایی فردی و گروهی آنها در راستای بهره وری و اهداف سازمانی است. بدین تعبیر توانمند سازی فرآیندی است در آن از طریق توسعه و گسترش نفوذ و قابلیت افراد و تیم ها،‌به بهبود و بهینه سازی مستمر عملكرد كمك می شود. توانمند سازی از بهترین و بزرگترین راهبردهای توسعه و شكوفایی سازمان است. كاركنان به واسطه دانش، تجربه و انگیزه خود صاحب قدرت نهفته هستند و در واقع توانمند سازی آزاد كردن این قدرت است. به عبارت دیگر این تكنیك ظرفیتهای بالقوه ای كه برای بهره برداری از سرچشمه توانایی انسان كه از آن استفاده درست و كامل نمی شود، در اختیار می گذارد و در یك محیط سالم سازمانی روش متعادلی را بین اعمال كنترل كامل از سوی مدیریت و آزادی عمل كاركنان پیشنهاد می كند.
 
 
 
کلمات کلیدی:

توانمند سازی

سرمایه های انسانی

افزایش بهره وری كاركنان

 
 
 
فهرست مطالب

توانمند سازی سرمایه های انسانی 1

مقدمه 1
تعاریف : 4
اهمیت،‌ هدف، ضرورت ها و مــزایا 5

عوامل موثر بر توانمند سازی : 9

روشهای اجرایی توانمند سازی : 13

طرح بومی فعالیت تیمی : 21
نتیجه گیری : 23
فهرست منابع و مراجع 24