دانلود مقاله رشته مدیریت رسانه

تاریخچه و مفهوم تبلیغات

 
مقدمه
تبلیغات، بازتاب تمدن و ویژگی‌های فرهنگی و اجتماعی جوامع و كشورهای مختلف است و علاوه بر نقشی كه در افزایش فروش دارد، برای بهبود ارزش نام تجاری، تقویت جایگاه شركت در افكار عمومی، ایجاد یا تغییر نگرش‌های مخاطبان و تنظیم مناسبات تجاری نیز به‌كار می‌رود.واژه تبلیغات منشاء نسبتاً قدیمی دارد. اولین استفاده ثبت شده آن به سال 1622م،زمانی كه پاپ گریگوری پانزدهم «مجمع مقدس تبلیغ ایمان»  راتأسیس كرد، باز می‌گردد. به سبب تلاشهای وی، كلمه تبلیغات در كشور های پروتستان بار معنایی منفی  یافت، ولی در مناطق كاتولیك مفهوم ضمنی مثبت داشت، نظیر آموزش یا موعظه.
 
در كتب فارسی، واژه تبلیغ به معنای رسانیدن پیام یا خبر، امری را به دیگران شناساندن،امری را خوب یا بد وانمود كردن، و چیزی را بیش از حد جلوه دادن  آمده است.در فرهنگ لغت معین آمده است: تبلیغ یعنی رساندن پیام یا خبر و یا مطلبی به مردم؛  وابلاغ یعنی جای دادن موضوعی با انتشار اخبار توسط وسایل مختلف چون رادیو، تلویزیون، روزنامه، و... در اذهان عمومی. همچنین از تبلیغات به عنوان بخشی كه وظیفه آن پخش اخبار و پیامها و مطالب میان مردم به وسیله مطبوعات، رادیو، تلویزیون و ... است  نام برده شده است.
 
«ابلاغ» در لغت به معنای «رساندن» است، و «تبلیغ» از نظر لغوی «رسانندگی» است. و مبلّغ «رساننده» است، رسانندة پیام‌ها و آموزه‌های ویژة تبلیغی. پیام و آموزه‌های مبلغ بسته به محتوایش، ماهیت تبلیغ را تعیین می‌كند.در دایرة المعارف آمریكا تبلیغ چنین معرفی شده است :تبلیغ شامل پیامهای شنیداری-گفتاری است كه از طریق وسایل تبلیغاتی با پرداخت وجه، مردم را به طریقی علاقه مند و موافق یك كالا، خدمت، فكر، نقطه نظر و یا مارك بخصوص می‌نماید.دیگراصطلاحاتی كه مترادف پروپاگاندا به‌كار می‌روند عبارتند از : دروغ ، فریب، دستكاری، جنگ روانی و شستشوی مغزی.پروپاگاندا در واقع انتقال یك ایدئولوژی و هدف مربوط به آن، مخاطب می‌باشد. 
 
 
 
کلمات کلیدی:

تبلیغ

تبلیغات

تاریخچه تبلیغات در جهان

 
 
 
فهرست مطالب
تاریخچه و مفهوم تبلیغات 1

1-1)تعریف و مفهوم تبلیغ: 1

1-2) انواع تبلیغ 7

تبلیغات نام تجاری (Brand advertising) 8
تبلیغات خرده‌فروشی (Retail advertising) 8
تبلیغات سیاسی (Political advertising) 8
تبلیغات كتاب راهنما (Directory advertising) 8
تبلیغات پاسخ مستقیم (Direct-response advertising) 9
تبلیغات پیشه- به- پیشه (Business-to-business advertising) 9
تبلیغات مؤسسه‌ای (Institutional advertising) 9
تبلیغات خدمات عمومی (Public services advertising) 9
تبلیغات تعاملی (Interactive advertising) 10

1-3) برخی ویژگی‌های تبلیغات 10

1-4) تاریخچه تبلیغات در جهان 12

1-5) وضعیت تبلیغات در جهان 17

فهرست منابع و مآخذ 21