دانلود مقاله رشته مدیریت

ارتباط هوش هیجانی(EQ) با تعارضات سازمانی با تاکید بر تعارضات بین فردی

 

توجه شود که این مقاله با نمونه های مشابه کاملا متفاوت و کاملا اختصاصی میباشد.(به فهرست منابع مراجعه کنید.)

 

عنوان انگلیسی:

Relation between emotional intelligence and organizational conflicts with emphasis on interpersonal conflicts


چکیده :

این تحقیق به بررسی رابطه ی مولفه های هوش هیجانی با تعارضات بین فردی در بیمارستان های شهرستان نیشابور پرداخته شده است. جامعه آماری این تحقیق 400 نفر بودکه بر اساس جدول مورگان 196 نفر بعنوان نمونه در نظر گرفته شدند. روش پژوهش توصیفی پیمایشی بوده و برای تحلیل داده ها از ضریب همبستگی پیرسون، آزمون رتبه بندی فریدمن و تی تک گروهی استفاده شده است. یافته های پژوهش بیانگر آنست که بین متغیرهای تعارض بین فردی، بین مولفه های هوش هیجانی و بین درک و فهم هیجانات بیرونی، مدیریت و کنترل هیجان با عوامل تعارض بجزتعارض با همردیفان و تعارض با رئیس رابطه مثبت و معناداری وجود دارد. در رتبه بندی مولفه های هوش هیجانی در بین کارکنان، مولفه مدیریت وکنترل هوش هیجانی دراولویت اول و درک و فهم هیجانات بیرونی و شناخت واظهار هیجانی و هیجان معطوف به شناخت در اولویتهای دوم تاچهارم قرار دارند. در میان مولفه های تعارض بین فردی در بین کارکنان تعارض با رئیس در اولویت اول وتعارض با مرئوس وهمردیفان به ترتیب در اولویت های بعدی قرار دارند. که نشان می دهد بیشترین تعارض در بین کارکنان بیمارستان تعارض با رئیس می باشد.

 

کلمات کلیدی :

هوش هیجانی
تعارض بین فردی
کارکنان بیمارستان ها
تعارضات سازمانی

 

مقدمه:

عامل های متعددی کارایی افراد را در سازمان تحت تأثیر قرار می-دهند یکی از عواملی که رفتار سازمانی هر فرد را به شدت تحت تأثیر قرار دهد هوش هیجانی است. مفهوم هوش هیجانی نوعی پردازش اطلاعات عاطفی است که شامل ارزیابی صحیح عواطف در خود و دیگران ابراز مناسب عواطف، تعلیم سازگاارانه عواطف است (مایو و سالووی, 2000).
یکی دیگر از عواملی که رفتار سازمانی فرد را به شدت تحت تأثیر قرار میدهد، تعارض سازمانی است. تعارض پدیده ای است که آثار مثبت و منفی روی عملکرد افراد در سازمانها دارد. استفاده صحیح و موثر از تعارض موجب بهبود عملکرد و ارتقای سطح سلامتی سازمان می-گردد، و استفاده مؤثر از تعارض مستلزم شناخت و درک کامل ماهیت آن و همچنین علل خلق کنده و کسب مهارت در اداره کنترل آن است که البته امروز به عنوان یکی از مهمترین مهارت های مدیریت بشمار می-آید. اگر تعارض ها سازنده باشند موجب بروز افکار نو و خلاق می شوند، و زمینه تغییر و نوآوری و تحول سازنده را در سازمان فراهم می سازند و در نهایت به مدیریت کمک می کنند تا به اهداف سازمانی خویش نائل آید. از آنجا که بانک بیمارستانها از جمله نظام های اجتماعی هستند که در کلیه فرایندهای آن انسان و فعالیت های گروهی نقش اساسی دارند و اهل فکر هستند به نظر می رسد که باید بیشتر از هر سیستم اجتماعی دیگر تنش و تعارض داشته باشد. زیرا در یک سازمان پیچیده های همچون بیمارستان که تضاد علایق و منابع به میزان زیادی در آن وجود دارد، دور از انتظار نیست که برخورد فکری رخ دهد، وظیفه مدارها در مقابل بی تفاوتها رابطه مدارها در مقابل ضابطه مدارها و کارکنان جدیدالورود در مقابل قدیمی ها و عدم درک راجه کنندگان بیمارستان و .... خلاصه همه اینها نمونه های از درگیریهای هستند که در بیمارستانهای رخ می دهد. وجود افراد مختلف با ویژگیهای شخصیتی متفاوت، نیازها و انتظارات و ادارکات گوناگون دلیل بروز تعارض در سازمان ها از جمله بیمارستانها است (لطفی، منصوره، 1388 ).


فهرست مطالب

چکیده
مقدمه
مبانی نظری
روش پژوهش
سوالات (۱،۲،۳،...،۳۱)
یافته ها
پیشنهادهای پژوهش براساس یافته های پژوهش
منابع و مآخذ

 

فهرست جداول

جامعه و نمونه آماری

جدول رابطه بین عوامل تعارض بین فردی در کارکنان بیمارستان های شهرستان نیشابور
جدول رابطه بین عوامل هوش هیجانی در کارکنان بیمارستان های شهرستان نیشابور
جدول رابطه بین عوامل تعارض و عوامل هوش هیجانی در بین کارکنان
جدول رتبه بندی عوامل هوش هیجانی

جدول رتبه بندی عوامل تعارض

 

فهرست منابع

1- آخوند لطفعلی ، پریناز (1388). بررسی تاثیر آموزش هوش هیجانی برتعارض وسبک مدیریت تعارض پرستاران بیمارستان روانپزشکی رازی تهران مدیریت سلامت. دوره 8؛ شماره 32
2-آر.کی. چین واج.سی نرایاندیس 1376) مدیریت برمدیریت ناپذیر، مترجم : دفتر مطالعات موسسه آموزشی وتحقیقات صنایع دفاعی ،چاپ اول تهران :موسسه آموزشی وتحقیقاتی صنایع دفاعی.
3-الوانی ، سید مهدی (1371) مدیریت عمومی،چاپ پنجم، تهران نشرنی .
4-اکبر زاده ، نسرین (1383)هوش هیجانی دیدگاه سالووی ودیگران، تهران: انتشارات فارابی .
5-اشراقی، حسام (1388)تاثیر نظام ارتباطات سازمانی برتعارض در ادارات تربیت بدنی استان آذربایجان غربی فصلنامه المپیک، سال هفدهم ، شماره 1.
7-امینی ، فضل الله (1384)رهبری عاطفی، گزیده مدیریت، اردیبهشت ماه، شماره 36