دانلود پروپوزال پایان نامه مدیریت آموزشی و برنامه ریزی درسی

نقش تلفیق در برنامه‌های درسی پایه اول ابتدائی و ارائه یك الگوی راهنما جهت تدوین برنامه‌های درسی مبتنی بر رویكرد تلفیقی

 
 

بیان مساله

مهم‌ترین هدف آموزش و پرورش در دوره ابتدایی ایجاد و تقویت مهارتهای زندگی و سازگاری با محیط است. این مهارت نیازمند دانش‌های مرتبط با زندگی است. با نگاه به یك روز از زندگی خود در می‌یابیم كه در ارتباطات، از دانش‌ها بدون توجه به مرزهای میان آن‌ها بهره برده‌ایم.این عقیده‌ی فلسفی كه تربیت همان رشد و نمو فردی یا وسیله‌ای برای نگهداری زندگی اجتماعی است با یكدیگر اصطكاكی ندارد. زیرا فرد و جامعه به یكدیگر مربوط بوده و قابل تفكیك نمی‌باشند و بشر برای پرورش واقعی خویش نیاز به كسب دانش و اخذ تجربیاتی دارد كه در نتیجه‌ی محیط و زندگی در آن به دست می‌آید. از طرفی همواره یكی از دغدغه‌های متولیان تعلیم و تربیت این بوده كه دانش‌آموزان ناتوان از بكارگیری آموخته‌هایشان در زندگی هستند. و یا پس از پایان یك دوره آموزش، بعد از مدتی آن را از خاطر می‌برند. پس هدف تربیت را نمی‌توان در خارج از زندگی بشر جستجو كرد. به قول جان دیوئی «تربیت زندگی و زندگی همان تربیت است» (نقیب زاده، 1373)

دانش‌موردنیاز دانش‌آموزان‌دوره ابتدائی‌بویژه‌در پایه اول بیشتر متوجه مفاهیم عام و پایه می‌باشد. كودكان این‌مفاهیم را به شكل‌یكپارچه‌در زندگی‌خود دریافت‌می‌كنند پس‌بهتر است‌مرزی‌میان‌علوم و دانش‌های ‌خود احساس نكنند. كسب‌دانش از محیط‌هایی‌باشد كه بدون‌جداسازی‌علوم در اختیارشان‌قرار گیرد.مرزبندی میان دانش‌ها منجر به پیچیده شدن آنها می‌گردد از طرفی انتقال دانش‌ها به شكل موضوعی باعث كندی یادگیری و ایجاد اختلال در برقراری پیوند منطقی بیو دانش‌های آموخته شده می‌گردد و به این دلیل عموماً آموخته‌های مدرسه‌ای در زندگی فرد كاربردی نخواهد داشت.

لذا لازم است برنامه‌های درسی پایه اول مورد بررسی قرار گیرند و بگونه ای تهیه و تدوین گردند كه هر چه بیشتر به حفظ وحدت میان موضوعات بپردازد.در این تحقیق سعی بر آن است تا بدانیم آموزش به روشی كه مرزی میان موضوعات نباشد چه تاثیری بر یادگیری دارد و میزان انگیزه دانش‌آموزان در این نوع آموزش چقدر است و نیز آیا مهارت بكارگیری آموخته‌هایشان را دارند؟ و در كل آیا مفاهیم و موضوعات درسی كلاس اول قابلیت درهم تنیدگی را دارند؟در این پژوهش محقق بر آن است تا تأثیر آموزش تلفیقی را بعنوان یك متغیر مستقل بر چند متغیر وابسته بسنجد. متغیرهای وابسته شامل میزان یادگیری دانش‌آموزان، میزان انگیزه آنان و مهارت بكارگیری آموخته‌هایشان می‌باشد. 

 
 
کلمات کلیدی:

برنامه درسی

سازماندهی محتوا

برنامه درسی تلفیقی

ارزشیابی پیشرفت تحصیلی

 
 
 
 
 
 
 
فهرست مطالب
 
فصل اول: طرح پژوهش 1
            مقدمه: 2
            بیان مساله: 4
            اهداف تحقیق: 5
            سوالات تحقیق: 5
            اهمیت و ضرروت: 5
            روش تحقیق: 6
            جامعه آماری: 7
            روش نمونه‌گیری و تعیین حجم نمونه: 7
            آزمون آماری: 7
            روش جمع‌آوری داده‌ها: 7
     محدودیتهای موضوع تحقیق: 8
            محدودیتهای در اختیار محقق: 8
            محدودیتهای خارج از اختیار محقق: 8
    تعاریف واژه‌ها: 9
        تعاریف نظری: 9
تعاریف عملیاتی:
روش تحقیق
جامعه آماری:
روش نمونه‌گیری و تعیین حجم نمونه:
روش جمع‌آوری داده‌ها و ابزارهای آن
روائی و پایائی ابزارهای پژوهش:
روش تحلیل داده‌ها:
 
فهرست منابع:
الف ـ كتب فارسی
ب ـ پایان‌نامه‌ها
ج ـ مقالات
د ـ سایت‌ها
رـ كتب انگلیسی