این نوشتار مبانی نظری و پیشینه تحقیق تیپ های شخصیتی و نظریه های شغلی قابل ویرایش با فرمت ورد doc بصورت جامع و کامل می باشد.

 

 

نظریه های رشدی،رشد شغلی را به عنوان پردازش در سراسر زندگی در نظر می گیرند.این نظریه ها گسترده و فراگیرند.از مفاهیم اساسی نظریه های رشدی،تغییر افراد در خلال مراحل رشد و پذیرش تغییرات نقش های زندگی است.خود پنداره عامل اصلی و هسته ای در این گونه نظریه هاست.افراد در خلال مرحله ی مکاشفه باید خودشان را در محیط کاری ابراز کنند.در بهترین حالت افراد،خود پنداره ی واقعی شان را در محیط کار نشان می دهند.نظام وظایف رشدی در خلال طول زندگی،نکات کلیدی برای مداخلات مشاوره ای را آماده می کند.مشاوران باید به هنگام تحقق اهداف مشاوره ای بسیاری از نیازهای رشدی منحصر به فرد مراجع را ارزیابی کنند.

 

 


سوپر تصور می کرده روانشناسی افتراقی،بیشترین نقش را در تلاش مداوم برای تجهیز اطلاعات مربوط به تفاوت های شغلی مرتبط با شخصیت،استعداد وعلایق،ایفا می کند.چنین تلاشی از نظر او،به همان اندازه که فرایند مداومی بود به همان اندازه هم موجب یادگیری بیشتر درباره ی جهان کار و تغییراتی شده که مطمئنا دگرگونی تجهیزات کاری را به دنبال داشت. از این رو مشاوران باید آماده باشند تا نگرانی های مراجع را در تمام دوره ی رشد رفع کنند.در خلال رشد،افراد با تغییرات فردی و موقعیتی رو به رو می شوند.

 

 

 

 


آلپورت :شخصیت سازمان پویای دستگاه روانی و بدنی آدمی است که چگونگی سازگاری اختصاصی او را با محیط تعیین می کند(آلپورت به نقل از سیاسی،1367).
بنظر کرچمر شخصیت جنبه ی عاطفی و اداری رفتار است.به نظر آیزنک شخصیت «کلیت یکپارچه ی منش،مزاج،هوش،و جسم»(گنجی 1368 به نقل از نظری ، 1376 ). 
ریموند کتل3شخصیت را اینگونه تعریف می کند: شخصیت چیزی است که  اجازه می دهد پیش بینی کنیم آدمی در اوضاع و احوال معین چه رفتاری خواهد داشت(کتل  به نقل از سیاسی،1367). 

 

 

 

 


فهرست مطالب

فصل دوم چارچوب نظری و پیشینه پژوهش شخصیت و نظریه های شغلی

مفهوم شناسی شخصیت32
تعریف شخصیت32
ویژگی شخصیت34
نظریه های رشد34
نظریه های رشد شغلی36
نظریه صفت مدار37
نظریه خصیصه عامل38
نظریه هالند39
ارزشیابی نظریه هالند44
کاربرد نظریه هالند47
تیپ شناسی هالند49
تحقیقات انجام شده
پشینه تحقیقاتی در ایران

منابع و مآخذ
منابع فارسی    
منابع انگلیسی