دانلود پاورپوینت درس مبانی شیمی پلیمر جهت رشته مهندسی شیمی در قالب 208 اسلايد و با فرمت pptx به صورت کامل و جامع و با قابليت ويرايش

 

 

 

پليمر ( Polymer)، دسته ای از درشت مولکول‌ها پلیمر نام دارند. هر پلیمراز زنجیره‌های بلندی تشکیل شده‌است که از اتصال تعداد زیادی مولکول کوچک به یکدیگر به دست می‌آید. واژهٔ بسپار فارسی است و از دو بخش بس (بسیار) و پار (پاره، قطعه) ساخته‌شده‌است.واژه «پلیمر» از دو بخش یونانی «polys» به معنای بسیار و «meros» به معنی قسمت، پاره یا قطعه گرفته شده‌است.


شمار واحدهای تکرارشونده در یک مولکول بزرگ درجه بسپارش یا درجه پلیمریزاسیون نامیده می‌شود. بسپارهایی که تنها از یک نوع واحد تکرار شونده ساخته‌شده‌اند، جوربسپار[۴] و آنهایی که از چند گونه واحد تکرارشونده تشکیل شده‌اند، هم بسپار نامیده می‌شوند. گاهی لفظ ترپلیمر نیز برای محصولات حاصل از بسپارش سه تک‌پار به کار می‌رود. در عین حال، در مورد محصولاتی که با بیش از سه تک‌پار بسپارش شده‌اند، لفظ ناجوربسپار رایج است.بیشتر مواد اساسی همچون پروتئین، چوب، کتین، لاستیک خام (کائوچو) و رزین‌ها بسپار هستند. بسیاری از مواد مصنوعی همچون پلاستیک‌ها، الیاف مصنوعی (نایلون، ریون و…)، چسب‌ها، شیشه و چینی مواد پلیمری هستند.

 

 

 

فهرست مطالب
مقدمه اي بر علوم پليمري تاريخ پيدايش و تکوين پليمرها
فصل دوم شيمي فضايي پليمرها
فصل سوم رئولوژي
فصل چهارم وزن مولکولي
فصل پنجم انواع
فصل ششم مقايسه نوع پليمر و سينتيک بسپارش
فصل هفتم واکنشهاي پليمر شدن افزايشي (کاتيوني، آنيوني و کاتليزور کئوردينانسي)
فصل هشتم واکنشهاي پليمري شدن افزايشي (راديکالي)
فصل نهم همبسپارش
فصل دهم انواع پليمرها از نظر منشاء
فصل يازدهم پرکننده ها و عوامل توان دهنده پليمرها
فصل دوازدهم نرم سازها پايدارکننده ها ضد آتشها و افزودنيهاي ديگر