هدف از این تحقیق بررسی طرحواره ناسازگار اولیه و ریشه های شکل گیری آن با فرمت docx در قالب 23 صفحه ورد بصورت کامل و جامع و با قابلیت ویرایش می باشد

 

 

 

فهرست مطالب

طرحواره های ناسازگار اولیه

2-1-2-  طرحواره

2-1-3- ریشه های شکلگیری طرحواره

2-1-4- طرحواره های ناسازگار اولیه

2-1-5- حوزه های طرحواره و طرحواره ناسازگار اولیه

2-1-5-1- حوزه اول؛ بریدگی/طرد

2-1-5-2- حوزه دوم ؛ خودگردانی و عملکرد مختل

2-1-5-3- حوزه سوم: محدودیت های مختل

2-1-5-4- حوزه چهارم،دیگر جهت مندی

2-1-5-5- حوزه پنجم:گوش به زنگی بیش از حد و بازداری

 

 

 

های رویکردهای شناختی رایج در درمان اختلالات بلندمدت روانشناختی مانند اختلالات طرحواره، افسردگی­ها و اختلالات اضطرابی مزمن و مشکلات ارتباطی بلند مدت توسط جفری یانگ ارائه شد(کولارد،2004). مدل یانگ در واقع تلفیقی ابتکاری از آموزه­های رویکرد شناختی رفتاری با رویکرد­های گشتالت، روابط موضوعی، روان­تحلیلی و نظریه دلبستگی است. طرحواره درمانی بر این فرض استوار است که طرحواره­های ناسازگار اولیه هسته اصلی آسیب­شناسی­های طرحواره و مشکلات روانشناختی را شکل می­دهند(نورداهل،هالث،هاگام ، 2005 ).

 

 

 

به نظر می­رسد كه طرحواره­های ناسازگار اولیه تجارب دوران كودكی مرتبط با تجربه­های دلبستگی و تأیید و عدم تأیید را منعكس می­كنند(یانگ و کلاسکو، 1994). رویكرد متمركز بر طرحواره­ها به جای متمركز شدن بر افكار خودكار فرض­های زیربنایی، تأكید اصلی را بر عمیق­ترین سطح شناخت، یعنی؛ طرحواره­های ناسازگار اولیه می­گذارد. الگوی متمركز بر طرحواره­ها، طرحواره­های ناسازگار اولیه را به عنوان موضوعات جامع و گسترده، با در نظر گرفتن خود و رابطه شخصی با دیگران تعریف می­كند. این طرحواره­های ناسازگار اولیه در دوره كودكی تشكیل می­شوند و در سرتاسر زندگی شخصی با درجه­ای از ناكارآمدی بسط و گسترش می­یابند (همان منبع).