هدف از این تحقیق بررسی هوش هیجانی با فرمت docx در قالب 15 صفحه ورد بصورت کامل و جامع و با قابلیت ویرایش می باشد
 

 


فهرست مطالب
هوش هیجانی
هوش هیجانی43
تعریف هوش هیجانی46
مهارتهای هوش هیجانی50 
هوش هیجانی و بهرۀ هوشی  51
نظریه¬های هوش هیجانی51
نظریه¬های توانایی52
نظریه¬های ترکیبی52
مدل ترکیبی گلدمن54
مدل ترکیبی بار آن56 
مدل هوش هیجانی دولویکس و هیگس59
تقویت هوش هیجانی60
رابطه تئوری ذهن و هوش هیجانی61

 

 


هیجانها یکی از اجزای اساسی زندگی روانی انسان است. لویس و هاویلند (2000) هيجان را نخستين علت ايجاد كنندۀ شناخت،تصميم وعمل مي¬دانند، موضوعي كه مي¬تواند در حل و پديدآيي مشكلات و تجارب بين فردي و درون فردي، نقشي بي بديل داشته باشد.

 

 

خشم، انزجار، اضطراب، خوشحالی وغیره تنها جزیی از احساسات و هیجاناتی هستند که انسانها ممکن است در شرایط معین آنها را تجربه کنند.گاهی ممکن است هیجانها به صورت آشکار بروز نکنند. تجربه¬های هیجانی برای افراد، اطلاعاتی درباره خود و محیط شان فراهم می¬کند، به صورتی که با آن تعامل پیدا کرده و انطباق می¬یابند. همه اشکال تجربه هیجانی، از عواطف خالص و اساسی تا هیجانهای متمرکز بر احساسات پیچیده، حاصل معانی ذهنی هستند (رجایی، نجات و هاشمیان، 1385). 

 


بحث از هوش هيجاني نيازمند درك ارتباطي است كه بين هيجانات و هوش وجود دارد. شناخت، انگيزش و هيجان سه قسمت از توانايي¬هاي عقلي را تشكيل مي¬دهند. انگيزش از ارضاء نيازهاي اساسي براي بقا مانند گرسنگي و رفع آن پديد مي¬آيد. هيجان به عنوان فرايندهاي پاسخ-دهي توسعه مي¬يابد كه به افراد كمك مي¬كند تا با تغييراتي كه در ارتباطات شان با محيط رخ مي-دهد، سازگار شوند. اين علائم پاسخ دهنده، نسبت به انگيزش¬ها انعطاف پذيرتر هستند. 

 

 

سرانجام، شناخت به افراد اجازه مي¬دهد تا از جنبه¬هاي مختلف محيط ياد بگيرند و بنابراين مشكلاتي را كه براي آنها پديد مي¬آيد به شيوه¬اي خلاقانه حل كنند. شناخت، همچنين براي بهبود رضايت بخشي از انگيزش¬ها به كار گرفته مي¬شود و به افراد كمك مي¬كند تا در هيجانات خود به صورت مثبت باقي بمانند. شناخت، يكي از انعطاف پذيرترين جنبه¬هاي عمليات عقلي است.